Resveratrol

Resveratrol is een belangrijk onderdeel van de kuur die wij aanbieden. Resveratrol en NMN werken complementair op elkaar. Naar Resveratrol is meer onderzoek gedaan en het is al langer een onderwerp van belangstelling dan NMN. Hier kort wat snelle feiten, de theorie achter Resveratrol en voor wie het middel geschikt is.

Wat is Resveratrol?

Snelle feiten

  • Resveratrol is een natuurlijk product dat onder anderen in de schil zit van rode druiven en dus ook veel in rode wijn voorkomt.
  • Het innemen van Resveratrol lijkt de cellen sterker en gezonder te maken.
  • Daarnaast lijkt het effect te hebben op het voorkomen, stopzetten en zelfs terugdraaien van veroudering, .
  • Er zijn veel aanwijzingen dat Resveratrol bestaande medische klachten kan verlichten en zelfs genezen.

  

Mensen die enige belangstelling hebben in het onderwerp gezondheid hebben waarschijnlijk gehoord over het idee dat een glas rode wijn per dag goed voor je is. Dit idee is ontstaan uit een semi-wetenschappelijke observatie genaamd de “French Paradox”. De “French Paradox” houdt in dat Fransen wel vet eten, maar relatief weinig last hebben van hartproblemen. Rode wijn zou daarin een bemiddelende rol spelen. Achteraf blijkt de “French Paradox” compleet gebaseerd op misvattingen, terwijl het idee dat rode wijn gezond is lang overeind is gebleven. Er bleek wel onderzoek gedaan worden naar rode wijn, echter werden deze gesponsord door alcohol producenten en belangenverenigingen en de dubieuze bevindingen worden nu van tafel geveegd. Het gezonde stofje dat in rode wijn wordt gevonden, bevindt zich wel degelijk in je glas, maar in zulke lage concentraties dat het lang niet opweegt tegen de ongezonde kenmerken van alcohol. Je kunt het glas rode wijn dus beter laten staan, als je echt om je gezondheid geeft.

 

Toch is het idee dat rode wijn gezond is niet helemaal uit de lucht gegrepen. Het stofje dat gezond is in rode wijn, heet Resveratrol. Moderne wetenschap maakt het mogelijk dit stofje chemisch te isoleren en te concentreren. Het kan worden gemaakt uit de schil van blauwe druiven, maar dat is een relatieve dure methode om het te verkrijgen. Het kan ook gemaakt worden van andere gewassen die veel goedkoper zijn. De meeste commercieel verkrijgbare Resveratrol wordt gemaakt uit de Japanse duizendkoop. In zijn onbewerkte vorm, is het geelwitte kristalpoeder.

 

Onderzoeken naar Resveratrol (David Sinclair e.a.) hebben een aantal opmerkelijke en veelbelovende resultaten opgeleverd. Net als NMN, heeft bij tenminste een onderzoek van het toedienen van Resveratrol bij menselijke cellen geleid tot maar liefst 5* hogere NAD+ waardes. Tunnelvisie op NAD+ verhoging doet echter geen recht aan de nevenactiviteit die bij Resveratrol studies geobserveerd zijn. Er is bijvoorbeeld een sterk verband gevonden tussen Resveratrol en verhoogde activiteit van sirtuïne, in het bijzonder het type SIRT1. Om de analogie van het voertuig weer tevoorschijn te halen: er is een direct positief effect aangetoond op de bestuurder van het huishouden van de cellen bij het nemen van Resveratrol.

 

Veel belangstelling bij het onderzoek naar Resveratrol gaat uit naar de effecten die het heeft bij metabolische problemen. Er is bijvoorbeeld aangetoond dat Resveratrol dezelfde positieve effecten op kan wekken als vasten. Tevens heeft het middel sterke anti-oxidatieve kenmerken en werkt het ontstekingsremmend. Onderzoek naar de effecten van Resveratrol bij stress toont aan dat de destructieve gevolgen van stress gereduceerd en zelfs afgewend kunnen worden door het toedienen van Resveratrol. Klinkt te goed om waar te zijn, maar daar lijken de bestaande onderzoeken wel al op te wijzen.

 

Resveratrol neem je in principe elke dag of zoals NR om de dag. De pillen zijn tussen 500 en 1000 mg. Er is geen tijdsindicatie wanneer het genomen moet worden maar het advies is wel het middel ’s ochtends te nemen, omdat je wilt dat je cellen ’s ochtends een impuls krijgen.

 

Voor wie is resveratrol?

Medische wetenschap is nu eenmaal meer geïnteresseerd in het bestrijden van ziektes, en minder in het verbeteren van de gezondheid van gezonde mensen. Onderzoek naar gebruik van Resveratrol wordt met name gedaan om te kijken naar de geneeskundige kracht ervan bij mensen met gezondheidsklachten. Er is nog geen onderzoek gedaan naar gebruik van Resveratrol bij gezonde mensen. Het aantal onderzoeken dat wel naar Resveratrol is gedaan is beperkt, maar studies van toediening bij mensen met gezondheidsklachten laten een significant genezend effect zien bij het gebruik van Resveratrol. Onderzoeken naar mensen die lijden aan obesitas, in de menopauze zitten, ADHD hebben, menstruatie klachten of zelfs lijden onder een psychische afwijking toonden aan dat Resveratrol gebruik leidt tot een verbetering van de gezondheid. Wij durven daardoor een vrij brutale aanname te maken: Resveratrol helpt bij zoveel uiteenlopende klachten, het middel zal in het algemeen goed zijn voor je lichaam. Je hoeft niet te wachten tot je ziek bent om het te nemen of tot je oud bent. Je kunt het preventief nemen om je lichaam gezond te houden.

 

Wat is Resveratrol?
  • Resveratrol

    27 totaal aantal recensies

    Normale prijs €49,95 EUR
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €49,95 EUR
    Resveratrol kopen - FoylabResveratrol
  • Berberine

    32 totaal aantal recensies

    Normale prijs Vanaf €24,95 EUR
    Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf €24,95 EUR
    Berberine kopen - FOYLabBerberine
  • Nicotinamide Riboside (NR)

    23 totaal aantal recensies

    Normale prijs Vanaf €54,95 EUR
    Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf €54,95 EUR
    Nicotinamide Riboside kopen (NR) - FoylabNicotinamide Riboside (NR)
  • Spermidine

    22 totaal aantal recensies

    Normale prijs €84,95 EUR
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €84,95 EUR
    Spermidine kopen - FoylabSpermidine
1 van 4