Astragalus

Astragalus is een belangrijk onderdeel van een goed supplementen regime. Naar Astragalus is meer onderzoek gedaan en het wordt buiten Europa al langer gebruikt. Hier kort wat snelle feiten over het product en de theorie achter voor wie het middel geschikt is.

Werking van Astragalus

De theorie achter Astragalus

 

De theorie achter de werking van astragalus (Astragalus membranaceus) is gebaseerd op de traditionele geneeskunde, vooral in de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Astragalus wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde, en er zijn verschillende veronderstelde werkingsmechanismen en effecten die aan dit kruid worden toegeschreven:

 

  1. Adaptogene eigenschappen: Astragalus wordt beschouwd als een adaptogeen, wat betekent dat het kan helpen het lichaam zich aan te passen aan stress en stressgerelateerde aandoeningen kan verminderen. Het wordt verondersteld het immuunsysteem te versterken en de algehele weerstand tegen ziekten en stress te vergroten.

 

  1. Immunostimulatie: Een belangrijke theorie achter astragalus is dat het de immuunrespons kan versterken. Het wordt verondersteld de productie en activiteit van witte bloedcellen, zoals T-cellen en macrofagen, te verhogen, wat kan bijdragen aan een sterker immuunsysteem.

 

  1. Antioxidante eigenschappen: Astragalus bevat antioxidanten, zoals flavonoïden, die kunnen helpen bij het verminderen van oxidatieve stress en schade door vrije radicalen in het lichaam.

 

  1. Ontstekingsremmende eigenschappen: Het kruid heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingsreacties in het lichaam. Dit kan nuttig zijn bij verschillende ontstekingsgerelateerde aandoeningen.

 

  1. Verbetering van de vitaliteit: Astragalus wordt vaak gebruikt als een natuurlijke energiebooster en kan de algehele vitaliteit en vitaliteit verbeteren. Dit kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

 

De werkingsmechanismen van astragalus zijn complex en omvatten verschillende bioactieve verbindingen, waaronder polysachariden, saponinen en flavonoïden. Hoewel astragalus al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt en veelbelovend onderzoek suggereert dat het verschillende gezondheidsvoordelen kan hebben, is het belangrijk op te merken dat wetenschappelijk bewijs en klinische studies over de effecten ervan nog beperkt zijn.

 

Mensen die astragalus als aanvullend kruid of supplement overwegen, moeten dit doen onder begeleiding van een zorgverlener, vooral als ze al bestaande gezondheidsproblemen hebben of medicijnen gebruiken, omdat astragalus mogelijk kan interageren met bepaalde geneesmiddelen.

 

Voor wie is astragalus  een geschikt middel?

 

Astragalus kan geschikt zijn voor bepaalde groepen mensen, vooral diegenen die op zoek zijn naar een natuurlijke aanvulling op hun gezondheidsregime. Hier zijn enkele situaties en groepen mensen voor wie astragalus een geschikte keuze zou kunnen zijn:

 

  1. Verbetering van de algemene immuniteit: Astragalus wordt vaak gebruikt om het immuunsysteem te versterken en de weerstand tegen ziekten te vergroten. Mensen die hun immuniteit willen verbeteren, vooral tijdens koude en griepseizoenen, kunnen baat hebben bij het gebruik van astragalus.

 

  1. Stressvermindering: Astragalus wordt beschouwd als een adaptogeen en kan helpen het lichaam beter om te gaan met stress en stressgerelateerde aandoeningen. Mensen die veel stress ervaren, zowel fysiek als mentaal, kunnen baat hebben bij astragalus als onderdeel van een algemeen stressmanagementplan.

 

  1. Verhoogde vitaliteit: Astragalus wordt vaak gebruikt als een natuurlijke energiebooster en kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het bevorderen van vitaliteit. Mensen die meer energie en alertheid willen ervaren, kunnen astragalus overwegen.

 

  1. Ondersteuning bij chronische aandoeningen: Sommige mensen met chronische gezondheidsproblemen, zoals chronische vermoeidheid of auto-immuunziekten, kunnen astragalus gebruiken als onderdeel van een algehele aanpak om hun welzijn te verbeteren.

 

  1. Ter ondersteuning van de cardiovasculaire gezondheid: Astragalus wordt bestudeerd vanwege mogelijke voordelen voor de cardiovasculaire gezondheid, waaronder het reguleren van de bloeddruk en het verbeteren van de bloedcirculatie. Mensen met hart- en vaatziekten of die hun cardiovasculaire gezondheid willen bevorderen, kunnen astragalus overwegen.

 

Het is echter belangrijk op te merken dat de effectiviteit van astragalus en de geschiktheid ervan kunnen variëren, afhankelijk van individuele gezondheidstoestand en behoeften. Voordat u astragalus als voedingssupplement overweegt, is het raadzaam om dit te bespreken met een zorgverlener, vooral als u al bestaande gezondheidsproblemen heeft of medicijnen gebruikt. Uw zorgverlener kan u helpen bepalen of astragalus een geschikte keuze is voor uw specifieke situatie en u adviseren over de juiste dosering en gebruik.

  • Resveratrol

    27 totaal aantal recensies

    Normale prijs €49,95 EUR
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €49,95 EUR
    Resveratrol kopen - FoylabResveratrol
  • Berberine

    32 totaal aantal recensies

    Normale prijs Vanaf €24,95 EUR
    Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf €24,95 EUR
    Berberine kopen - FOYLabBerberine
  • Nicotinamide Riboside (NR)

    23 totaal aantal recensies

    Normale prijs Vanaf €54,95 EUR
    Normale prijs Aanbiedingsprijs Vanaf €54,95 EUR
    Nicotinamide Riboside kopen (NR) - FoylabNicotinamide Riboside (NR)
  • Spermidine

    22 totaal aantal recensies

    Normale prijs €84,95 EUR
    Normale prijs Aanbiedingsprijs €84,95 EUR
    Spermidine kopen - FoylabSpermidine
1 van 4